BIO

23146295_10155780109103905_1841194988_n

Varmt välkommen till min blogg och målarstudio! :)

Jag är 31 år, konstnär, fru, och mamma till tre barn, varav ett barn med särskilda behov.

Livet har varit tuffare än jag hade tänkt mig, men jag är tacksam för det ljusa i livet, och trotsar dagligen rädslan för framtiden, och rädslan över att förlora vår femåriga flicka. Hon har en rad olika tillstånd. Två mindre missbildningar i hjärnan (den mest betydande är chiari 1), epilepsi utan kramper (men mediciner för denna med svåra biverkningar, bland annat total avsaknad av aptit), svår dyspraxi (hon kan knappt prata alls), hon har ataxi och så gick hon igenom cancerbehandling 2016 för Wilms tumör (njurtumör) då hon förlorade sin vänstra njure. Vi är ofta på olika läkarbesök och undersökningar. Både ultraljud, CT, röntgen, och MR. Det är neurolog, logoped, onkolog, sjukgymnast, ortoped etc. I fyra olika städer, i två län. Våra barn är 3 år, 5 år och 7 år.

Jag hämtar mycket kraft och hopp i min Gudstro. Att vara kristen är inte att tro att allt som sker är Guds vilja. Jag tror inte Gud råder över alla människor och allt det människor orsakar. En nedbruten planet med förgiftad mark och hav, mat som är allt annat än den naturliga mat vi är skapta för, ren ondska och själviskhet, girighet och hat.

Men jag tror att Gud kan förändra den som vill bli förändrad. Jag ska försöka hinna skriva mer om min tro på en egen sida snart, så kan du som väljer det, gå in och läsa mer där. Jag vill inte vara påträngande på någon med min egen tro. Men jag vill ändå försöka uppmuntra alla jag möter med det ljus jag själv upplever i en tillvaro som annars länge varit väldigt tung för oss som familj.

Jag är en hyperaktiv människa. Jag är också väldigt mån om att fokusera på lösningar istället för problem, och älskar att se det ljusa i livet. Jag har en nästan euforisk energi inför varje ny, kreativ idé.

Men mitt fokus i målandet är alltid liv och ljus. Jag vill avbilda ljuset där jag ser det. Reflektioner av ljus, och ljuskällorna själva.

Ett naturlandskap är för mig den läkande platsen. Platsen för stillhet, och avskildhet. Platsen som lyses upp av mjukt ljus. En plats dit du kan gå, och uppehålla dig. Andas. Vila och få ro. Jag har tänkt ofta den senaste tiden att tröst, det är nog ett av de livsnödvändiga ting, som vi alla, varenda en av oss, behöver väldigt ofta.

Jag ser ofta tröstande bilder i mitt inre. Och för mig är de andliga. De har en djup betydelse med rötter i min tro. Jag hinner inte måla allt. Men det jag hinner, försöker jag måla. Och min önskan är att bilderna ska ge dig ljus, glädje, tröst och ro.

Kram!/ Linda