Gult skogsljus 😊

Ikväll (eller inatt, beroende på när man tycker att kvällen börjar) så har jag jobbat på bakgrunden i detta nya landskap. (Akryl på canvas) två gula nyanser och tre gröna. Det syns nog lite bättre i dagsljus :)

Lite varmare ton än diset jag körde igenom i morse, som var svalt rosa och blått. Första frostmorgonen. Vinterkänsla. Jag kom försent till förskolan, jag hittade inte den långa skrapan. Isen satt stenhårt på bilens alla rutor.

Jag har en grundinställning som förväntan, att det aldrig blir minusgrader före jul här i Blekinge. Det stämmer väl egentligen inte, men jämfört med uppväxten mitt i Småland känns det så. Mamma sa alltid när jag var yngre, att första isen på pölarna brukar komma runt hennes födelsedag (11 Nov). Nu (här i Blekinge) vet jag att den kommer i januari, eller senare. Om den kommer alls.

Förra året här i Blekinge, kom det ca 1-2 cm snö vid ett tillfälle. En dag. Jag släpade med mig mina tre barn ut till närmsta sluttning i kvarteret och droooog barnen nerför slänten i en pulka. Vi tog tillvara på den vinter vi fick. Det var tungt, men jag kände mig som supermorsan.

I år låter det på väderexperterna som att det är troligt med en kallare vinter. Det vore kul som omväxling, och extra mysigt med första julen i vårt egna hus (sen april). Om bara vi hinner rensa upp i garaget snart så jag slipper skrapa bilen varenda morgon. Det är frost ute just nu också. Åh! Imorn hoppas jag ändå på lite plusgrader på morgonen! Jag har inte ens börjat leta efter den långa skrapan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s